Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μay: Θα είμαι εδώ σε βάθος χρόνου - Έργο μας δεν είναι μόνο το Brexit

Μay: Θα είμαι εδώ σε βάθος χρόνου - Έργο μας δεν είναι μόνο το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας διέψευσε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα παραιτηθεί μετά το Brexit
Την πρόθεση της να παραμείνει στην ηγεσία των Tories μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, που δεν αναμένεται να διεξαχθούν πριν από το 2022 αποκάλυψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, διαψεύδοντας τα σενάρια που την θέλουν να παραιτείται μετά το Brexit, ίσως και το 2019.
Η εικόνα της May έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία που έκανε νωρίτερα φέτος, η οποία στοίχισε στο Συντηρητικό της Κόμμα την πλειοψηφία στη βουλή και απέτυχε να της δώσει ξεκάθαρη εντολή για να ακολουθήσει την στρατηγική της αναφορικά με το Brexit.
Αφού ζήτησε συγγνώμη για τα προεκλογικά της λάθη, η May έλαβε προσωρινά περίοδο χάριτος με πολλά από τα μέλη του κόμματός της να φοβούνται ότι μια πιθανή απομάκρυνσή της θα οδηγούσε σε κατάρρευση την εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας και θα έφερνε το αριστερό Εργατικό Κόμμα στην εξουσία.
Παρότι κάποιοι Tories εξακολουθούν να την βλέπουν ως προσωρινή αρχηγό του κόμματος που θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του «διαζυγίου» από την ΕΕ, η ίδια η May επέμεινε ότι έχει υψηλότερες φιλοδοξίες και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
«Δεν είμαι από αυτούς που το βάζουν κάτω», δήλωσε η May σε συνέντευξή της στο ITV News στη διάρκεια επίσκεψής της στην Ιαπωνία.
Σε άλλη της συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και ερωτηθείσα αν σκοπεύει να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως αρχηγός του κόμματός της απάντησε: «Ναι... θα είμαι εδώ σε βάθος χρόνου και αυτό είναι καίριας σημασίας, αυτό το οποίο θα κάνουμε με την κυβέρνησή μου δεν είναι μόνο να ολοκληρώσουμε το Brexit.
Θα φέρουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για το Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης