Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,1851 δολάρια

Yποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,1851 δολάρια
Οι ανησυχίες στελεχών της ΕΚΤ αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες που έχει η μεγάλη ανατίμηση το ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρωζώνης, συνέβαλαν στην υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος
Yποχωρεί σήμερα ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Μετά από το πρόσφατο ράλι του ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεράσει το φράγμα των 1,2 δολαρίων, η ισοτιμία του ευρώ κινείται σήμερα (31/8) σταθεροποιητικά.
Έτσι, το απόγευμα (18.43 ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1851 δολάρια, από το επίπεδο των 1,1884 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Οι ανησυχίες στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον διεθνή Τύπο, αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες που έχει η μεγάλη ανατίμηση το ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρωζώνης, συνέβαλαν σήμερα στην υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Η ανατίμηση του ευρώ φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, να απομακρύνει προς το παρόν το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Υπενθυμίζεται, ότι οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρούσε εντός του Σεπτεμβρίου στην αναπροσαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης