Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Στόχος μου σε ό,τι κάνω είναι να ενισχύω τη δημοκρατία στη Γερμανία και εκτός

Merkel: Στόχος μου σε ό,τι κάνω είναι να ενισχύω τη δημοκρατία στη Γερμανία και εκτός
"Μέχρι τον περσινό Νοέμβριο σκεφτόμουν πολύ αν θα πρέπει να θέσω υποψηφιότητα ξανά", ανέφερε η A. Merkel
Στόχος είναι «σε ό,τι κάνω να ενισχύω τη δημοκρατία στη Γερμανία και εκτός», δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η Γερμανίδα καγκελάριος, A. Merkel, ξεκαθαρίζοντας ότι «ως καγκελάριος είμαι, όπως θα έπρεπε να είμαι, συνεχώς υπό το μικροσκόπιο τόσο του κοινού όσο και των μέσων».
Η κ. Merkel μίλησε για εθισμό στην πολιτική και τις προσπάθειές της να κερδίσει τους ψηφοφόρους της δεξιάς ενόψει των εκλογών  της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου διεκδικεί τέταρτη θητεία, υπογραμμίζοντας μάλιστα «μέχρι τον περσινό Νοέμβριο σκεφτόμουν πολύ αν θα πρέπει να θέσω υποψηφιότητα ξανά».
Σημείωσε δε, πως η τέταρτη θητεία του πρώην καγκελάριου Helmut Kohl ήταν μια αποτυχία.
Όπως τόνισε «εχω την απαραίτητη δύναμη και εξακολουθώ να είμαι περίεργη για τους ανθρώπους και για το πώς αλλάζει η ζωή και η χώρα, αλλά και για τις προκλήσεις που παρουσιάζει η πολιτική.
Πιστεύω ότι αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας, το να μην πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα».
Ακόμη, δήλωσε ότι «ως καγκελάριος είμαι, όπως θα έπρεπε να είμαι, συνεχώς υπό το μικροσκόπιο τόσο του κοινού όσο και των μέσων.
Είναι επίσης σημαντικό για εμένα οι συνεργάτες μου να μου λένε ανοικτά πώς βλέπουν τα πράγματα».
Η ίδια, σχολιάζοντας την αυριανή τηλεμαχία με τον αντίπαλό της των Σοσιαλδημοκρατών Μ. Schulz, ανέφερε πως ότι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τους Γερμανούς «να δουν τι είδους πολιτική προσφέρουν ο Μ. Schulz κι εγώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ενώ υπογράμμισε ότι στόχος «σε ό,τι κάνω να ενισχύω τη δημοκρατία στη Γερμανία και εκτός.
Οι ΗΠΑ είναι επίσης μια ισχυρή δημοκρατία.
Όπως βλέπουμε για παράδειγμα στην Πολωνία και την Ουγγαρία είναι σημαντικό να έχουμε αντίβαρα στα δημοκρατικά συστήματα και πιστεύω ότι εξακολουθούν να είναι ισχυρά στις ΗΠΑ».
Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) δεν συνέβαλε η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της προσφυγικής κρίσης του 2015.
Όπως είπε, «το καλοκαίρι του 2015 αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση.
Είμαι πεπεισμένη ότι η αντίδρασή μας ήταν λογική και σωστή.
Όμως επειδή το CDU τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης μετανάστευσης, έχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της και να καταπολεμούμε τη διακίνηση μεταναστών, και έχουμε λάβει μέτρα όπως η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης