Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Forsa: 1 στους 2 Γερμανούς θα παρακολουθήσουν απόψε (3/9) το debate Merkel - Schulz

Ινστιτούτο Forsa: 1 στους 2 Γερμανούς θα παρακολουθήσουν απόψε (3/9) το debate Merkel - Schulz
Tο 22% των Γερμανών ομολογούν ότι μπορεί να επηρεαστούν από το αποψινό debate για την επιλογή τους στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 
Σχεδόν 1 στους δύο Γερμανούς θα είναι απόψε (3/9) το βράδυ μπροστά στην τηλεόρασή του για να παρακολουθήσει την μία και μοναδική τηλεμαχία (Debate) ανάμεσα στην καγκελάριος A. Merkel (CDU) και τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), M. Schulz.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Forsa, το 48% των 61,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων θέλουν να παρακολουθήσουν το αποψινό Debate ενώ το 22% απ' αυτούς ομολογούν ότι μπορεί να επηρεάσει την επιλογή τους στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Μένει να δούμε πώς θα προσεγγίσουν αυτή την εκ φύσεως ευαίσθητη αντιπαράθεση η οποία ίσως συμβάλλει στην ενίσχυσή ενός εκ των δύο υποψηφίων.
Στη μονομαχία της το 2013 με τον τότε αντίπαλό της Peer Steinbruck η Merkel είχε κερδίσει τις εντυπώσεις όταν απευθυνόμενη απ' ευθείας στους τηλεθεατές είπε δύο μόνο λέξεις: «Με ξέρετε».
Τρεις εβδομάδες αργότερα η Merkel κέρδισε το 41,5% των ψήφων και την καγκελαρία στη Γερμανία για τρίτη συνεχόμενη φορά. Τώρα, μένει να δούμε τι θα κάνει απέναντι στον Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης