Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Κτηματολόγιο, η απόλυτη ελληνική καταστροφή και ο πάντα αισιόδοξος... Moscovici

tags :
Handelsblatt: Κτηματολόγιο, η απόλυτη ελληνική καταστροφή και ο πάντα αισιόδοξος... Moscovici
Αισιοδοξία Moscovici ότι μέχρι το 2020 το ελληνικό κτηματολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί
Στην απουσία ή ορθότερα στον ελλιπή σχεδιασμό του κτηματολογίου στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», στο οποίο μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι η προέλευση της λέξης «κατάστιχο» μπορεί να είναι ελληνική αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει κάτι τέτοιο.
Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, στην Ελλάδα κανείς δεν γνωρίζει τι ανήκει σε ποιον, είτε είναι ιδιώτης, είτε αγρότης, είτε επιχείρηση είτε ακόμη και το ίδιο το κράτος.
Αποτέλεσμα αυτής της μη καταγραφής να υπάρχουν συνεχώς δικαστικές περιπέτειες και διεκδικήσεις.
«Οι Έλληνες γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια μάλλον ματαιοπονούν», σημειώνει το δημοσίευμα, αφορμή για το οποίο στάθηκε η επιστολή που απέστειλε στον επίτροπο Pierre Moscovici, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Markus Ferber.
Σε αυτήν την επιστολή σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έχουν «χαρτογραφηθεί» ιδιοκτησίες έκτασης 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή μόλις το 7,6% της συνολικής έκτασης της χώρας.
Από την πλευρά του ο Moscovici, απατώντας στην επιστολή ου Ferber, υποστηρίζει ότι περί των 10,39 εκατ. τίτλοι ιδιοκτησίας έχουν καταγραφεί στο ελληνικό κτηματολόγιο, «όγκος» ο οποίος αντιστοιχεί στο 26,4% των συνολικών τίτλων, ενώ έως τα τέλη του 2013 το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνονταν στο 20,1% (περί των 7,6 εκατ. τίτλων ιδιοκτησίας).
Ο Ferber, ο οποίος είναι μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), υποστηρίζει στην επιστολή του ότι μεταξύ 2013 και 2017 η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για το ζήτημα και τονίζει ότι «η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι για γέλια. Επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί».
Πάντως ο Moscovici φαίνεται ότι παραμένει αισιόδοξος ότι όλα θα… φτιάξουν, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το 2020 το ελληνικό κτηματολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί. «Πρόκειται για έναν στόχο που μπορεί να επιτευχθεί και όλες οι προσπάθειες γίνονται προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα», ευελπιστεί ο ευρωπαίος επίτροπος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης