Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στον τυφώνα Irma - Εν αναμονή macro οι επενδυτές

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στον τυφώνα Irma - Εν αναμονή macro οι επενδυτές
Οι ανησυχίες για τον Irma ασκούν έντονες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (8/9/2017) η Wall Street, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τον τυφώνα Irma, που κατευθύνεται προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,22%, στις 21.736,35 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,24% και κινείτο στις 2.459,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 6.385,56 μονάδες.
Οι ανησυχίες για τον Irma - τον πιο ισχυρό τυφώνα που έχει καταγραφεί έως σήμερα στον Ατλαντικό, στην περιοχή της Καραϊβικής - ασκούν έντονες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Η μετοχή της Renaissance Re υποχωρούσε κατά 2,3%, ενώ της XL Group κατέγραφε απώλειες 0,60%.
Ολόκληρα νησιά έχουν καταστραφεί την ώρα που εκτιμάται πως θα χρειαστούν αρκετές δεκαετίες για να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους.
Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 1,2 εκατομμύρια πληγέντες από τον κυκλώνα συνολικά ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας Enki Research, οι απώλειες και οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αξία τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, στις Αντίλλες και στην Καραϊβική.


Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι τρεις δείκτες αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, εν μέσω των φόβων για τον τυφώνα Irma, αλλά και των γεωπολιτικών εντάσεων γύρω από τη Βόρεια Κορέα, μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ το σαββατοκύριακο.
Πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται και οι τραπεζικές μετοχές, καθώς αυξάνεται σταθερά η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, ενώ οι επενδυτές καθίστανται ολοένα και πιο αβέβαιοι σχετικά με το εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), θα προχωρήσει σε μία περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2017.
Επίσης, πιέσεις προκαλεί και η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί περαιτέρω στο 2,03%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεταβλητότητα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας, που ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των αποθεμάτων αργού μετά από εννέα εβδομάδες, αλλά και μια μείωση της αμερικανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Harvey προκάλεσε μεγαλύτερες ζημιές απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,2%, στα 49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% υψηλότερα, στα 54,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης