Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,1985 δολάρια.... λόγω Irma

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,1985 δολάρια.... λόγω Irma
Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στην αισιοδοξία που επικρατεί αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών που θα προκαλέσει ο τυφώνας Ίρμα, μετά την εξασθένισή του
Υποχωρεί ελαφρώς σήμερα (11/9) το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται στις (18:03) ώρας Ελλάδος στα 1,1985 δολ. από το επίπεδο των 1,2026 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής (8/9) στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στην αισιοδοξία που επικρατεί αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών που θα προκαλέσει ο τυφώνας Ίρμα, μετά την εξασθένισή του.
Θετική για το δολάριο ήταν, επίσης, η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του προέδρου Trump και των Δημοκρατικών αναφορικά με το ύψος των δημόσιων δαπανών.
Σταθερό το ενδιαφέρον της αγοράς για τα τεκταινόμενα στην Κορεατική χερσόνησο.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή ψηφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Β. Κορέα.
Aπο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού διατηρείται ο προβληματισμός γιια την ανατίμηση του ευρώ.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  B. Coeure, προειδοποίησε σήμερα (11/10) για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στο μέτωπο του πληθωρισμού η άνοδος του ευρώ, στην περίπτωση που η ανάκαμψη δεν είναι αρκετά ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης