Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της

Merkel: Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της
Το αβέβαιο μέλλον του κινητήρα εσωτερικής καύσης υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος 
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσει τη φήμη της, δήλωσε σήμερα (14/9/2017) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, καθώς άνοιξε την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, το αβέβαιο μέλλον του κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο τομέας αυτοκινήτων της χώρας υπέστη μεγάλη ζημιά πριν από δύο χρόνια, όταν η Volkswagen παραδέχτηκε ότι χειραγώγησε δοκιμές εκπομπών ρύπων σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα της στις ΗΠΑ.
«Μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας έχει καταστραφεί.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη, προς το συμφέρον το δικό της, αλλά και εκείνο των εργαζομένων και της γερμανικής βιομηχανίας», ανέφερε η Merkel.
Η Merkel σημείωσε ακόμη ότι το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων ξέσπασε αμέσως μετά τα εγκαίνια της ίδιας έκθεσης, πριν από δύο χρόνια.
Όπως τόνισε, η βιομηχανία αντιμετωπίζει τώρα πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης