Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το WhatsApp αντιμετωπίζει προβλήματα στην πρόσβαση των υπηρεσιών του στην Κίνα

Το WhatsApp αντιμετωπίζει προβλήματα στην πρόσβαση των υπηρεσιών του στην Κίνα
Η πρόσφατη κίνηση με την παρενόχληση στην υπηρεσία WhatsApp, γίνεται λίγο πριν από το 19ο Εθνικό Συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τον Οκτώβριο του 2017
Η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp έχει δεχτεί σοβαρή παρενόχληση στις υπηρεσίες της στην Κίνα, καθώς οι Κινέζοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, εμπόδιζαν την πρόσβαση στο WhatsApp το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.
Αναφορές στο Twitter δείχνουν ότι το WhatsApp, το οποίο ανήκει στο Facebook, δεν ήταν προσβάσιμο για πολλούς χρήστες πριν από μία εβδομάδα.
Στην Κίνα την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, οι χρήστες ανέφεραν διακοπές στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.
Κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκαν πολλά προβλήματα στις υπηρεσίες του WhatsApp στην Κίνα. 
Η πρόσφατη κίνηση με την παρενόχληση στην υπηρεσία WhatsApp, γίνεται λίγο πριν από το 19ο Εθνικό Συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τον Οκτώβριο του 2017. 
Στο πολύ σημαντικό αυτό συνέδριο, το οποίο διεξάγεται μία φορά κάθε πέντε χρόνια, η κυβέρνηση θα επιλέξει ηγέτες και θα καθορίσει τις πολιτικές προτεραιότητες.
Η Κίνα εφαρμόζει τακτικά περιορισμούς στο διαδίκτυο πριν από σημαντικές συναντήσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος.
"Συνήθως, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Κόμματος, έχουμε δει την παρενόχληση, το φιλτράρισμα, τους περιορισμούς στο διαδίκτυο και αυτό είναι που είδαμε τους τελευταίους μήνες", δηλώνει διεθνής αναλυτής για την τεχνολογία και την επικοινωνία.
Η κινεζική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα τεράστιο κύκλωμα ελέγχου διαδικτύου γνωστό ως Great Firewall, το οποίο χρησιμοποιεί για να λογοκρίνει το περιεχόμενο που θεωρεί επιβλαβές.
Ωστόσο, η τελευταία κίνηση εναντίον του WhatsApp αποτελεί επίσης μέρος μιας ευρύτερης τάσης για αυστηρότερους ελέγχους και περιορισμούς, υπό τον Πρόεδρο Xi Jinping, δήλωσε ο Segal. 
Η Κίνα επανέφερε την πρόσβαση στο WhatsApp μετά από τις συνεχιζόμενες διακοπές.
Οι χρήστες του WhatsApp σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν βιώσει τα ίδια προβλήματα. 
Οι περιορισμοί φαίνεται να στοχεύουν ειδικά τους χρήστες της Κίνας.
Οι δυσκολίες του WhatsApp σκιάζουν τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες του CEO του Facebook Mark Zuckerberg να διαθέσει τις υπηρεσίες του Facebook στην Κίνα.
Οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί εδώ και χρόνια από την αγορά της Κίνας, όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και η Google. 
Μερικοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων ή με εργαλεία που συγκαλύπτουν την κίνηση στο διαδίκτυο για να παρακάμψουν τη λογοκρισία. 
Σύμφωνα με πηγές στην κινεζική κυβέρνηση δεν αρέσει καθόλου ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση.
Η κυβέρνηση θέλει να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου προσπαθεί να κατευθύνει τους ανθρώπους της στη χρήση τεχνολογίας, που μπορεί να προσεγγιστεί και να παρακολουθείται από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η WeChat, μια δημοφιλής υπηρεσία συνομιλίας με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες στην Κίνα, ενημέρωσε τους πελάτες για την πολιτική της, να συμμορφωθεί με τα κυβερνητικά αιτήματα για πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης