Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχωρεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Οκτώβριο 2017 - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης Gfk

Γερμανία: Υποχωρεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Οκτώβριο 2017 - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης Gfk
Παρά την πρώτη πτώση που καταγράφηκε τους τελευταίους έξι μήνες, ο δείκτης παραμένει σε υψηλά επίπεδα
Πτωτικά κινείται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τον δείκτη του ινστιτούτου GfK, παραμένοντας ωστόσο ένας από τους κύριους στήλους της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης GfK υποχώρησε στις 10,8 μονάδες, έναντι 10,9 μονάδων τον Σεπτέμβριο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 11 μονάδες.
Ωστόσο, παρά την πρώτη πτώση που καταγράφηκε τους τελευταίους έξι μήνες, ο δείκτης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με την εμπιστοσύνη στις τάξεις των γερμανών καταναλωτών να είναι ισχυρή.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη του έτους ότι η κατανάλωση του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο του 2017 θα ενισχυθεί κατά +1,5%.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη των οικονομικών προσδοκιών, αυτός αυξήθηκε στις 33,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 30,4 μονάδων τον Αύγουστο, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απότομη πτώση που καταγράφηκε κατά τον προηγούμενο μήνα.
Οι προσδοκίες για το εισόδημα των καταναλωτών, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν στια 52,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 61,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Επιπλέον, η αγοραστική τάση των καταναλωτών, η οποία υποδεικνύει την προθυμία τους να δαπανήσουν χρήματα σε αντικείμενα μεγάλης αξίας, υποχώρησε στις 57 μονάδες, έναντι 58,1 μονάδων τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης