Τελευταία Νέα
Διεθνή

May για Brexit: Η μπάλα για τις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων

tags :
May για Brexit: Η μπάλα για τις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων
Επαναρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ
Να δείξουν περισσότερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May, υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των Ευρωπαίων.
«Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο» πρόκειται να δηλώσει η May ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, με την ευκαιρία της επανέναρξης των εργασιών της, υπογραμμίζοντας ότι είναι αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
Σημειώνεται πως σήμερα επαναρχίζουν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι οποίες αποτελούν και τον τελευταίο κύκλο συνομιλιών πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 19ης και της 20ης Οκτωβρίου.
Κατά τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή M. Barnier, η Σύνοδος της ΕΕ στις 19 -20/10 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια κρίσιμη καμπή κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν ότι έχει επέλθει επαρκής πρόοδος ώστε οι διαπραγματεύσεις να περάσουν στην επόμενη φάση που είναι οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.
Οι Ευρωπαίοι αξιώνουν να υπάρξει πρόοδος σε τρία πεδία προτεραιότητας που αφορούν την διευθέτηση των οφειλών της Μ. Βρετανίας προς την ΕΕ, την τύχη των μεταναστών, τις συνέπειες του Brexit στην Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης