Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν τη Β. Κορέα σε παγκόσμιο επίπεδο αρχίζει να έχει αποτέλεσμα

MarketWatch: Η προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν τη Β. Κορέα σε παγκόσμιο επίπεδο αρχίζει να έχει αποτέλεσμα
Παρά τις διπλωματικές επιτυχίες, ο Trump απειλεί πως «μόνο ένα πράγμα μπορεί να λειτουργήσει»
Πίσω από τη διαμάχη αναφορικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης Trump στη Βόρεια Κορέα, το State Department έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μία σιωπηρή εκστρατεία για να πιέσει την Πιονγιάνγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία και αρχίζει να έχει αποτέλεσμα.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζήτησαν από διάφορες χώρες να «κλείσουν» τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, να τερματίσουν τις πτήσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας και να απομακρύνουν τους πρέσβεις της.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολική Ασίας νωρίτερα εντός του έτους, οι διπλωμάτες των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν ότι η Πιονγιάνγκ δε θα μπορούσε να εξασφαλίσει διμερείς συναντήσεις.
Το Μεξικό, το Περού, η Ισπανία και το Κουβέιτ απομάκρυναν όλους τους πρέσβεις της Βόρειας Κορέας μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποιεί τις πρεσβείες της για να αποστέλλει κονδύλια και ενδεχομένως και όπλα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της χώρας.
Στη σχετική λίστα μάλιστα προσθέκηκε η Ιταλία προσφάτως, με το State Department να δηλώνει ότι από τον Ιανουάριο του 2017, περισσότερες από 20 χώρες; έχουν περιορίσει τις διπλωματικές δραστηριότητες με τη Βόρεια Κορέα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, το Κουβέιτ και το Κατάρ, μεταξύ άλλων χωρών, συμφώνησαν να μειώσουν την παρουσία βορειοκορεάτων επισκεπτών στις χώρες τους.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω εκστρατεία λαμβάνει χώρα καθώς η διοίκηση Trump υιοθετεί αυστηρότερες κυρώσεις απέναντι στην Πιονγιάνγκ, ενώ παράλληλα ο ΟΗΕ επιδιώκει την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Kim Jong Un.
Επιπλέον, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο αμερικανός πρόεδρος εκτοξεύει αόριστες απειλές για πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Πιονγιάνγκ, υποστηρίζοντας ότι η διπλωματία για το σχετικό ζήτημα έχει αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης