Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Οι συζητήσεις για το Brexit πρέπει να επικεντρωθούν στη μελλοντική σχέση ΕΕ - Βρετανίας

May: Οι συζητήσεις για το Brexit πρέπει να επικεντρωθούν στη μελλοντική σχέση ΕΕ - Βρετανίας
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν θα ανακαλέσει τη νομική διαδικασία του άρθρου 50
Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ πρέπει να επικεντρωθούν στη μακροπρόθεσμη μελλοντική σχέση μεταξύ των δύο, μετά από μια περιορισμένη περίοδο εφαρμογής, δήλωσε σήμερα (9/10/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.
«Πρέπει να εστιάσουμε τον χρόνο και το κεφάλαιο των διαπραγματεύσεών μας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τη μελλοντική μακροπρόθεσμη σχέση που θα έχουμε με την ΕΕ μετά τη λήξη αυτής της προσωρινής περιόδου», δήλωσε η May.
H May δήλωσε ακόμη ότι δεν επιθυμεί να αποδεχθεί το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο με την ΕΕ μετά το Brexit, ενώ τόνισε ότι θέλει μια δημιουργική λύση στη νέα οικονομική σχέση με την ΕΕ.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε, παράλληλα, ότι δεν αναμένει να υπάρξει μια διαπραγματευθείσα συμφωνία με την ΕΕ μέχρι το τέλος της 2ετούς διαπραγματευτικής περιόδου.
Η May υπογράμμισε επίσης ότι η Βρετανία δεν θα ανακαλέσει τη νομική διαδικασία του άρθρου 50, η οποία ξεκίνησε μια 2ετή διαπραγματευτική περίοδο για το Brexit.
«Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να την ανακαλέσουμε, θα κάνουμε πράξη την ψήφο του βρετανικού λαού», τόνισε η May.
Ερωτηθείσα εάν η κυβέρνηση έχει αναλάβει νομικές συμβουλές σχετικά με το κατά πόσο είναι δυνατό να αντιστραφεί η διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με την ανάκληση του άρθρου 50, η May τόνισε ότι είναι πολιτική της κυβέρνησης να μην σχολιάζει τις νομικές συμβουλές που λαμβάνει.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του «Reuters» ανέφερε, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, ότι σε μια σημερινή συνάντηση, η May δήλωσε σε επιχειρηματικούς ηγέτες ότι μια 2ετής μεταβατική περίοδος μετά το Brexit είναι εξασφαλισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης