Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Mattis (ΥΠΑΜ) προειδοποιεί τον στρατό να βρίσκεται σε ετοιμότητα εάν αποτύχει η διπλωματία με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ: Ο Mattis (ΥΠΑΜ) προειδοποιεί τον στρατό να βρίσκεται σε ετοιμότητα εάν αποτύχει η διπλωματία με τη Β. Κορέα
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας ευελπιστεί ότι οι κυρώσεις και η διπλωματία θα δώσουν λύση στο επίμαχο ζήτημα
Σαφής προειδοποίηση προς τον αμερικανικό στρατό έστειλε χθες (9/10) ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Jim Mattis, αναφορικά με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών αποτροπής του πυρνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο Mattis, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Στρατιωτικού Συλλόγου, τόνισε πως τόσο το State Department όσο και τα Ηνωμένα Έθνη καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες μέσω της διπλωματίας και των κυρώσεων προκειμένου να ασκήσουν πίεση στη Βόρεια Κορέα ώστε να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μία διπλωματική προσπάθεια, καθοδηγούμενη και από την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, ώστε να απομακρύνουμε τη Βόρεια Κορέα από αυτή την πορεία», τόνισε ο Mattis, επισημαίνοντας ωστόσο και τις φρικαλεότητες που θα προκύψουν από έναν ενδεχόμενο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.
«Κανείς από εμάς δε μπορεί να πει τι επιφυλάσσει το μέλλον, ωστόσο μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμερικανικός στρατός, και αυτό είναι να διασφαλίσει ότι έχουμε στρατιωτικές επιλογές που ο πρόεδρός μας μπορεί να αναπτύξει εάν χρειαστεί», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του αμερικανού υπουργού Άμυνας.
Σημειώνεται ότι οι προειδοποιήσεις Mattis έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Donald Trump ότι η διπλωματία με την Πιονγιάνγκ έχει αποτύχει, καθώς και ότι «μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει», αναφερόμενος σε ενδεχόενη στρατιωτική δράση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης