Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάκερς από τη Β. Κορέα έκλεψαν σχέδια των ΗΠΑ - Ν. Κορέας για δολοφονία του Kim Jong-un

Χάκερς από τη Β. Κορέα έκλεψαν σχέδια των ΗΠΑ - Ν. Κορέας για δολοφονία του Kim Jong-un
Η Πιονγκγιάνγκ έχει αρνηθεί την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε το  πρακτορείο Yonhap, επικρίνοντας τη Σεούλ για την "κατασκευή" ψευδών ειδήσεωνσχετικά με τις online επιθέσεις

 

Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα πιθανόν να έχουν υποκλέψει ένα μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων στρατιωτικών εγγράφων, της Νότιας Κορεάς και των ΗΠΑ, που αφορούν επιχειρησιακά σχέδια κατά τη διάρκεια πολέμου, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap News την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
Μεταξύ των αρχείων είναι το Επιχειρησιακό Σχέδιο 5015, αναφέρει το πρακτορείο Yonhap. 
Το σχέδιο αυτό σχετίζεται με το "τελευταίο σχέδιο της Σεούλ-Ουάσινγκτον να χειριστεί έναν πόλεμο με την Πιονγιανγκ, το οποίο αναφέρει λεπτομερείς διαδικασίες για να«αποκεφαλίσει»την ηγεσία της Βόρειας Κορέας", σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Rhee Cheol-hee είπε ότι 235 gigabytes στρατιωτικών εγγράφων έχουν ληφθεί από το Κέντρο Ολοκληρωμένης Άμυνας δεδομένων, επικαλούμενος πληροφορίες από ανώνυμους αξιωματούχους . 
Το περιεχόμενο περίπου 80% των δεδομένων δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, ανέφερε το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενη τον Rhee, προσθέτοντας ότι η επίθεση έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει αρνηθεί την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε το  πρακτορείο Yonhap, επικρίνοντας τη Σεούλ για την "κατασκευή" ψευδών ειδήσεωνσχετικά με τις online επιθέσεις.
Στην Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι γνώριζε για τις εκθέσεις των ΜΜΕ αλλά δεν θα σχολιάσει για την πιθανή παραβίαση.
"Αν και δεν θα σχολιάσω θέματα πληροφοριών ή συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με την επίθεση στον κυβερνοχώρο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των επιχειρησιακών μας σχεδίων και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε απειλή από τη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Robert Manning σε δημοσιογράφους. 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης