Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alekperov (Lukoil): Αποτίμηση του πετρελαίου μεταξύ 55 και 60 δολ. συμφέρει καταναλωτές και παραγωγούς

Alekperov (Lukoil): Αποτίμηση του πετρελαίου μεταξύ 55 και 60 δολ. συμφέρει καταναλωτές και παραγωγούς
Υπέρ της άρσης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής όταν το πετρέλαιο φθάσει στα 60 δολάρια ο επικεφαλής της Lukoil
Οι παραγωγοί πετρελαίου δεν θα πρέπει να επεκτείνουν τη συμφωνία για μείωση παραγωγής πέραν του Μαρτίου 2018 εάν η τιμή του μαύρου χρυσού φθάσει στα 60 δολάρια το βαρέλι, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil.
Μιλώντας στο Bloomberg ο Vagit Alekperov, Ρωσία και ΟΠΕΚ θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να μην υπάρξει μεγάλο έλλειμμα πετρελαίου στις πετρελαϊκές αγορές.
«Εάν στόχος είναι η τιμή να φθάσει στα 60 δολάρια, τότε θα πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτή τη συμφωνία.
Εάν η τιμή πετρελαίου κυμαίνεται μεταξύ 55 και 60 δολαρίων το βαρέλι θα ήταν λάθος να συνεχίσει να ισχύει η συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής», εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Lukoil.
Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και η Ρωσία έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τις αρχές του 2017, ενώ πρόσφατα υπήρξε πρόταση αυτή η συμφωνία να «επεκταθεί» και το 2018.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin, υποστήριξε πρόσφατα ότι είναι υπέρ της παράτασης, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι ακόμη νωρίς να ληφθεί μία τέτοια απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης