Τελευταία Νέα
Διεθνή

CaixaBank: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 649 εκατ. ευρώ

tags :
CaixaBank: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 649 εκατ. ευρώ
Τα αποτελέσματα της ισπανικής τράπεζας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σχεδόν διπλάσια αποδείχθηκαν τα καθαρά κέρδη της CaixaBank για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/10) η ισπανική τράπεζα, με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της ισπανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 649 εκατ. ευρώ, έναντι 332 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 485 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα έσοδα από προμήθειες ανήλθαν στα 615 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφατε εξαγορές από πλευράς CaixaBank σημαίνουν ότι η ισπανική τράπεζα δεν παρείχει άμεσες συγκρίσει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η τράπεζα εξαγόρασε την πορτογαλική Banco BPI SA, με το «deal» να ανέρχεται στα 644,5 εκατ. ευρώ και το μερίδιο της CaixaBank στην BPI να διαμορφώνεται στο 84%.
Πάραλληλα, πρόσφατα η CaixaBank μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία από την Καταλονία υπό το πρίσμα των πολιτικών εντάσεων που επικρατούν στην περιοχή, με τους αναλυτές της USB να εκτιμούν ότι ένα από τα βασικά ζητήματα της τράπεζας θα είναι η διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης