Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 647 εκατ. ευρώ

tags :
Deutsche Bank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 647 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -9,6% στα 6,78 δισ. ευρώ
Αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο του 2017, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν, με τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας να καταγράφουν πτώση, η οποία ωστόσο ήταν αναμενόμενη.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 647 εκατ. ευρώ, έναντι 256 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τις χαμηλότερες δαπάνες.
Ωστόσο, τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -9,6% στα 6,78 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις και εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες ανήλθαν στα 1,51 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, τα παραπάνω αποτελέσματα διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 253 εκατ. ευρώ και έσοδα ύψους 6,84 δισ. ευρώ.
Η μείωση των εσόδων ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς η χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς, οι υποβασμισμένοι όγκοι συναλλαγών και οι αρνητικές επιπτώσεις των επίμονα χαμηλών επιτοκίων έχουν πήξει τις τράπεζες παγκοσμίως κατά τους τελευταίους μήνες.
«Ενώ το περιβάλλον των εσόδων παραμένει προκλητικό, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στις βασικές μας πρωτοβουλίου, όπως η προγραμματισμένη συγχώνευση της Deutsche Bank και της Postbank στη Γερμανία, καθώς και η προετοιμασία για την αρχική δημόσια προσφορά της επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μας», δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, John Cryan, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης