Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της BofA εξακολουθεί να μην βλέπει κάτι θετικό από το Brexit

Ο CEO της BofA εξακολουθεί να μην βλέπει κάτι θετικό από το Brexit
Η Bofa ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2017, ότι το Δουβλίνο θα αντικαταστήσει το Λονδίνο ως τη νέα βάση για τις ευρωπαϊκές της επιχειρήσεις
Έχοντας περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, από τότε που οι Βρετανοί ψήφισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of America (Bofa) Brian Moynihan, δήλωσε ότι εξακολουθεί να μην βλέπει κανένα πιθανό πλεονέκτημα από την απόφαση αυτή.
Ενώ τα στελέχη των τραπεζών των ΗΠΑ αντιτάχθηκαν από την αρχή στο Brexit, τους τελευταίους 16 μήνες σχεδιάζουν μετά το δημοψήφισμα για να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους.
Η Bofa ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2017, ότι το Δουβλίνο θα αντικαταστήσει το Λονδίνο ως τη νέα βάση για τις ευρωπαϊκές της επιχειρήσεις.
Η τράπεζα μίσθωσε επίσης χώρους γραφείων στο Παρίσι.
Άλλες τράπεζες της Wall Street, όπως η Morgan Stanley και η Goldman Sachs, μετακινούνται στη Φρανκφούρτη.
Παρά τα σχέδια αυτά, ο Moynihan δήλωσε ότι δεν βρίσκει τίποτα που να του αρέσει από το Brexit σαν επιχειρηματική προοπτική.
"Χωρίς το Brexit να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, απλώς θα εργαζόμασταν χωρίς πίεση, για να εξυπηρετούμε τους πελάτες", ανέφερε ο Moynihan σε συνέντευξή του στο CNBC την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017.
"Δεν υπάρχει τίποτα θετικό" είπε, προσθέτοντας ότι η αποφυγή διαταραχών στις αγορές και στη ροή των περιουσιακών στοιχείων των πελατών, ήταν το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει η Bofa και οι υπόλοιπες τράπεζες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης