Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εναλλακτικά σχέδια για τις συνέπειες του Brexit επεξεργάζεται η Ιρλανδία

Εναλλακτικά σχέδια για τις συνέπειες του Brexit επεξεργάζεται η Ιρλανδία
«Ως κράτος, οφείλουμε να έχουμε σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας
Εναλλακτικά σχέδια για να προβλεφθούν όποιες ανεπιθύμητες συνέπειες από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επεξεργάζεται η Ιρλανδία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Simon Coveney.
«Ως κράτος, οφείλουμε να έχουμε σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα.
Χρειάζεται να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως εμείς προετοιμάζουμε το έδαφος για συνέπειες που δεν επιθυμούμε», τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.
Το κοινοβούλιο της Βρετανίας θα ψηφίσει σχετικά με το εάν θα αποδεχθεί τη συμφωνία της κυβέρνησης για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 ή τον Ιανουάριο του 2019, εάν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες προχωρήσουν όπως αναμένεται, δήλωσε xuew ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.
«Εάν προχωρήσουμε βάσει του χρονοδιαγράμματος που (ο διαπραγματευτής της ΕΕ), Barnier αναμένει ή επιθυμεί, για τον Οκτώβριο του 2018, είναι πιθανό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο... θα το έχουμε θέσει από πριν προς ψηφοφορία στη Βουλή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό», δήλωσε ο Davis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης