Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Priti Patel

Βρετανία: Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Priti Patel
Έστειλε επιστολή παραίτησης στην Theresa May
Παραιτήθηκε, τελικά, από τη θέση της υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας η Priti Patel, μετά από κατηγορίες ότι είχε «μη εγκεκριμένες επισήμως συναντήσεις με πολιτικούς στο Ισραήλ».
Η Patel, βρίσκονταν στην Αφρική για τριήμερη επίσημη επίσκεψη όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε επαφές με Ισραηλινούς πολιτικούς –και μάλιστα 12 συναντήσεις- χωρίς να έχει λάβει αντίστοιχη έγκριση από τη βρετανική κυβέρνηση.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκα κατά τη διάρκεια διακοπών της στο Ισραήλ και η πρώην υπουργός παραδέχθηκε δημοσίως – αφού είχε κληθεί εσπευσμένα στο Λονδίνο και είχε διακόψει την επίσκεψή της στην Αφρική – ότι όντως είχαν συμβεί.
«Ζητώ συγνώμη τόσο από εσάς όσο και από την κυβέρνηση και εξαιτίας αυτού που συνέβη υποβάλλω την παραίτησή μου», ανέφερε σε επιστολή που έστειλε στην Theresa May η παραιτηθείσα υπουργός.
Η May σε δική της επιστολή έκανε δεκτή την παραίτηση και τόνισε ότι «τώρα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες θεωρώ ότι είναι ορθή απόφασή σας να υποβάλλεται την παραίτησή σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης