Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNNmoney: Οι εταιρείες που επωφελούνται από τα deals 250 δισ. δολ. του Trump στην Κίνα

CNNmoney: Οι εταιρείες που επωφελούνται από τα deals 250 δισ. δολ. του Trump στην Κίνα
Η συμφωνίες αφορούν τους κλάδους ενέργειας, αεροναυπηγικής και τεχνολογίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο Κινέζος ομόλογός του Xi Jinping, ανακοίνωσαν επιχειρηματικές συμφωνίες, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 250 δισ. δολάρια.
Οι συμφωνίες αυτές αφορούν τους κλάδους ενέργειας, τεχνολογίας και αεροναυπηγικής.
Όπως είναι φυσικό από αυτές θα επωφεληθούν συγκεκριμένες εταιρείες, με το CNNmoney να καταγράφει ορισμένες εξ αυτών, αν και προσθέτει ότι κάποιες εξ αυτών των συμφωνιών είναι μη δεσμευτικές και ως εκ τούτου κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικώς θα υλοποιηθούν

Ενέργεια

Η Κίνα μπορεί να επενδύσει περισσότερα από 100 δις. δολάρια σε ενεργειακά projects στις ΗΠΑ εντός των επόμενων ετών, βάσει δύο συμφωνιών που ανακοινώθηκαν.
Βάσει της μίας εξ αυτών, αξίας 84 δισ. δολαρίων, η κινεζική κρατική εταιρεία China Energy Investment θα επενδύσει σε projects που αφορούν σχιστολιθικό φυσικό αέριο και χημικά στη Δυτική Βιρτζίνια.
Βέβαια σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν ορισμένα κενά, καθώς εκτιμάται ότι η επένδυση θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης 20ετίας και υπήρξε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και όχι το τελικό συμβόλαιο.
Ένα ακόμη σχέδιο περιλαμβάνει την επένδυση 34 δισ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα της Αλάσκας.
Η China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αλάσκας θα επενδύσουν από κοινού στη βιομηχανία παραγωγής LNG.
Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της Αλάσκας η συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία 12.000 νέων θέσεων εργασίας.
Μέσω αυτών των συμφωνιών το Πεκίνο προσπαθεί να υλοποιήσει τον βασικό του στόχο για μείωση της εξάρτησής του από τον άνθρακα και να στραφεί σε λιγότερο ρυπογόνες μορφές ενέργειας.

Εμπορικά jets

Η Boeing ανακοίνωση την πώληση στην Κίνα αεροσκαφών συνολικής αξίας 37 δισ. δολαρίων.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ποιες εξ αυτών των παραγγελιών είναι νέες.
Η συμφωνία για πώληση 300 αεροσκαφών έκλεισε με κρατική εταιρεία holding και τις κρατικούς αερομεταφορείς Air China και China Southern Airlines.
Το σίγουρο είναι ότι η Κίνα είναι… διψασμένοι και για εμπορικά αεροσκάφη.
Άλλωστε πριν από μερικούς μήνες η Airbus κέρδισε συμφωνία αξίας 22 δισ. δολαρίων για πώληση 140 νέων αεροσκαφών στην Κίνα.

Τεχνολογία

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής chips, Qualcomm έκλεισε συμφωνία για πώληση chips αξίας 12 δις. δολαρίων στις κινεζικές εταιρείες κατασκευής smartphones Xiaomi, Oppo και Vivo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης