Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έρευνα για πιθανά σχέδια παράδοσης του Fethullah Gülen στην Τουρκία

ΗΠΑ: Έρευνα για πιθανά σχέδια παράδοσης του Fethullah Gülen στην Τουρκία
Έρευνα για πιθανά σχέδια παράδοσης του Fethullah Gülen στην Τουρκία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller και εξετάζει αν ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Donald Trump, ο Michael Flynn, ήταν αναμιγμένος στο σχέδιο με αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Flynn, ο οποίος απολύθηκε από τον Trump αφού παρέμεινε στη θέση του μόλις 24 ημέρες και ο γιος του, Michael Flynn Junior, επρόκειτο να λάβουν ποσό μέχρι 15 εκατομμύρια δολάρια, για να συλληφθεί ο Fethullah Gülen στην κατοικία του στις ΗΠΑ και να παραδοθεί στην τουρκική κυβέρνηση, είπαν στην εφημερίδα πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα.
Το φερόμενο σχέδιο προέκυψε στη διάρκεια της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει ο Mueller για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για οποιαδήποτε συνέργεια με την προεκλογική εκστρατεία του Trump.
Ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατηγορεί τον Giullen, ότι υποκίνησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 και θέλει την έκδοσή του στην Τουρκία για να δικαστεί.
Ο Fethullah Gülen έχει αρνηθεί οποιοδήποτε ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Εκπρόσωπος του Mueller αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η Wall Street Journal αναφέρει πως πράκτορες του FBI ρώτησαν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα σχετικά με μια συνάντηση τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία ο Flynn και αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης συζήτησαν τη σύλληψη του Giullen, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις έρευνες του FBI.
Η συνάντηση του Δεκεμβρίου με θέμα τον Giullen αναφέρθηκε επίσης σήμερα 10 Νοεμβρίου 2017 από το NBC, το οποίο επικαλέσθηκε επίσης πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης