Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Qualcomm απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της Broadcom ύψους 105 δισ. δολαρίων

tags :
Η Qualcomm απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της Broadcom ύψους 105 δισ. δολαρίων
Συνολικά, η προσφορά της Broadcom είναι μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των εξαρτημάτων, για κινητά τηλέφωνα
Η Qualcomm απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 105 δισ. δολαρίων της Broadcom τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, αλλά όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές η μάχη μόλις ξεκίνησε.
Η απόφαση της εταιρείας να μην προχωρήσει στη μεγαλύτερη συμφωνία που αφορά τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ, απλώς ανοίγει την πόρτα για την αναπόφευκτη μεσολάβηση της διαιτησίας, που τελικά θα αποφασίσει τη μοίρα της κατασκευάστριας τσιπ.
Ο λόγος που η Qualcomm αρνήθηκε, είναι γιατί πιστεύει ότι αξίζει περισσότερο σαν εταιρεία από την παρούσα προσφορά.
"Είναι η ομόφωνη πεποίθηση του διοικητικού συμβουλίου ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά σημαντικά την Qualcomm σε σχέση με την ηγετική θέση της εταιρείας στην κινητή τεχνολογία και τις μελλοντικές μας προοπτικές ανάπτυξης", δήλωσε ο πρόεδρος Paul Jacobs.
Η Broadcom ανταποκρίθηκε άμεσα μετά της απόρριψη της Qualcomm, εκδίδοντας δική της δήλωση, λέγοντας ότι "παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στη συνέχιση της συμφωνίας".
"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πρότασή μας αντιπροσωπεύει την πιο ελκυστική εναλλακτική λύση που προσφέρεται στους μετόχους της Qualcomm ", ανέφερε στη δήλωση τη Δευτέρα ο Hock Tan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Broadcom.
"Απομένει ισχυρή η θέλησή μας να συνεργαστούμε με το διοικητικό συμβούλιο και τη διοίκηση της Qualcomm."
Συνολικά, η προσφορά της Broadcom είναι μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των εξαρτημάτων, για κινητά τηλέφωνα.
Είναι επίσης μια πολύ σημαντική προσφορά για την Qualcomm, της οποίας τα κέρδη φέτος έχουν πληγεί από την νομική μάχη με την Apple, για τις αμοιβές αδειοδότησης στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Αν προκύψει η συγχώνευση η νέα εταιρεία θα είναι τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ πίσω από την Intel και τη Samsung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης