Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό νέες πιέσεις οι αγορές στην Ασία - 6η συνεχόμενη μέρα απωλειών για τον Nikkei

Υπό νέες πιέσεις οι αγορές στην Ασία - 6η συνεχόμενη μέρα απωλειών για τον Nikkei
Η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων επηρέασαν αρνητικά τους επενδυτές
Υπό πιέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα Τετάρτη (15/11) οι αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αποτιμούν την άνοδο του Οκτωβρίου και οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων μειώθηκαν περαιτέρω.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,57% στις 22.028,32 μονάδες, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα του Νοεμβρίου, λίγες μόνο ημέρες μετά το ανοδικό σερί 16 ημερών το οποίο κατέγραψε ο δείκτης τον Οκτώβριο.
Πλέον, ο Nikkei έκλεισε για έκτη συνεχόμενη μέρα με απώλειες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Μάιο του 2016.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική πτώση διαδραμάτισε τόσο το ενισχυμένο γεν, όσο και η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες τις τελευταίες ώρες έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 1,5%.
Η ενίσχυση του γεν φαίνεται ότι οφείλεται από τα σημερινά αποτελέσματα της οικονομίας της χώρας, η οποία κατέγραψε ανάπτυξη για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο, ένα σερί που είχε να συμβεί από το 2001.
Επιπλέον, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες -0,79% στις 3.401,93 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά -1,03% στις 28.948,51 μονάδες, ενώ δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,53% στις 10.630,65 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις κυρίως από την πτώση της μετοχής της Foxconn, η οποία κατέγραψε σημαντική πτώση στα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης