Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ενέκρινε νομοσχέδιο κατά του ντάμπινγκ των κινεζικών εξαγωγών

Κομισιόν: Ενέκρινε νομοσχέδιο κατά του ντάμπινγκ των κινεζικών εξαγωγών
Η ΕΕ θα καθορίσει στο μέλλον ότι η πρακτική ντάμπινγκ θα λαμβάνει χώρα εάν οι τιμές εξαγωγής είναι χαμηλότερες από τις εγχώριες τιμές, για όλα τα μέλη του ΠΟΕ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη Νοεμβρίου 2017 νομοθεσία για την προστασία των βιομηχανιών της ΕΕ, από τις υπερβολικά φθηνές εισαγωγές από την Κίνα.
Ο νέος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε με 554 ψήφους υπέρ και 48 κατά, τροποποιεί τους κανονισμούς σχετικά με το ντάμπινγκ και τις επιδοτήσεις τρίτων χωρών, όπως η Κίνα. Επιτρέπει επίσης στους αναλυτές να λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς και εργασιακούς κανόνες, κατά τον καθορισμό των εισαγωγικών δασμών.
Ο νόμος, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του 2017, έρχεται μετά την απαίτηση της Κίνας να μην αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση από τον Δεκέμβριο του 2016, 15 χρόνια μετά την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η ΕΕ θα καθορίσει στο μέλλον ότι η πρακτική ντάμπινγκ θα λαμβάνει χώρα εάν οι τιμές εξαγωγής είναι χαμηλότερες από τις εγχώριες τιμές, για όλα τα μέλη του ΠΟΕ.
Ωστόσο, θα κάνει εξαιρέσεις για περιπτώσεις "σημαντικών στρεβλώσεων της αγοράς", όπως η υπερβολική παρέμβαση του κράτους, μια εξαίρεση που αναμένεται να καλύψει πολλές κινεζικές επιχειρήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καταρτίσει έκθεση για την Κίνα όταν τεθεί σε ισχύ ο νόμος, υπογραμμίζοντας περιπτώσεις στρέβλωσης της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης