Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενόψει συνάντησης ΟΠΕΚ - Στα τα 62,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενόψει συνάντησης ΟΠΕΚ - Στα τα 62,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (20/11) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει του συνεδρίου ΟΠΕΚ στα τέλη του μήνα, όπου τα μέλη του Οργανισμού θα αποφασίσει για την πορεία της συμφωνίας και το ενδεχόμενο επέκτασής της.
Ειδικότερα, περί τις 8:45 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ίδιος ποσοστό απωλειών καταγράφει και το αργό, στα 56,62 δολ. ανά βαρέλι.
Οι επενδυτές αποφεύγουν να λάβουν σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις λόγω αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές, την ίδια στιγμή που ο ΟΠΕΚ αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να συμφωνήσει την παράταση των περικοπών, καθώς τα επίπεδα των αποθεμάτων παραμένουν ακόμα αρκετά υψηλά.
Όπως δήλωσε σήμερα η Morgan Stanley σε σημείωμά της, «η συνάντηση του ΟΠΕΚ παραμένει ο βασικός καταλύτης του τομέα μέχρι το τέλος του έτους», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η προσδοκία της αγοράς αφορά την παράταση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2018, ωστόσο υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ο ΟΠΕΚ να καθυστερήσει αυτή την απόφαση».
Αναφορικά με τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι «η προθυμία τους για επέκταση της συμφωνίας έχει διαφοροποιηθεί», θέτοντας ως κύριο παράδειγμα τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης