Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας σε Γερμανία και Ιρλανδία
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (24/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, αλλά και στην Ιρλανδία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,13% χαμηλότερα, στις 386,63 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,10%, στις 7.409,64 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,39% και έκλεισε στις 13.059,84 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,20% υψηλότερα, στις 5.390,46 μονάδες.


Οι προοπτικές για τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία διαμορφώνουν το κλίμα στις αγορές της περιοχής, με τον DAX να διαπραγματεύεται στην περιοχή των 13.000 μονάδων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς το κόμμα από την υποστήριξη του οποίου εξαρτάται απόλυτα ο πρωθυπουργός Leo Varadkar, κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει την αποπομπή της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παραβαίνοντας τη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η απροσδόκητη πολιτική κρίση στο Δουβλίνο ξέσπασε τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βρετανία και στις Βρυξέλλες για το Brexit.
Οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν από τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η Ευρώπη προετοιμάζει χαλαρότερους κανόνες σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια».
Την ίδια ώρα, διακυμάνσεις κατέγραφαν οι μετοχές εταιρειών λιανεμπορίου, με τον κλάδο να παρακολουθείται στενά λόγω της Black Friday, ημέρα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν δείκτης σχετικά με τις αποδόσεις των λιανέμπορων κατά την εορταστική περίοδο.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στον DAX προσέφεραν τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, που έδειξαν ότι ο σχετικός δείκτης Ifo ενισχύθηκε απροσδόκητα στις 117,5 μονάδες τον Νοέμβριο 2017, ενισχύοντας την αισιοδοξία για τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο Λονδίνο άσκησαν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία υποχώρησε σε χαμηλά 16 μηνών τον Νοέμβριο 2017, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 106,6 μονάδες.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης