Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Στο σημερινό (27/11) EWG η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της γ' αξιολόγησης

DW: Στο σημερινό (27/11) EWG η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της γ' αξιολόγησης
Στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι είναι εφικτός ο στόχος επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Η πρόοδος υλοποίησης των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (27/11/2017) συνεδρίασης του EuroWorking Group (EWG).
Στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι είναι εφικτός ο στόχος επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες στην Αθήνα, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επί της ουσίας, φαίνεται ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα θέματα ενέργειας, όπως η πώληση των μονάδων λιγνίτη, αλλά και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Πρόκειται για δύο θέματα «κλειδιά», σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες.
Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά και οι θεσμοί θέλουν την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στις 4 Δεκεμβρίου, ώστε στις αρχές του επόμενου έτους να ακολουθήσει και η πολιτική συμφωνία στο Εurogroup, που θα οδηγήσει και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση γιατί στο προσεχές Εurogroup έχουν να ασχοληθούν με δύο πολύ σημαντικά θέματα.
Πρόκειται για την εκλογή του επόμενου προέδρου του Εurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα οι υπουργοί Οικονομικών θα προετοιμάσουν τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών στις 15 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης