Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (EE): Δεν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Verhofstadt (EE): Δεν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Ανησυχίες για το γεγονός ότι οι συνομιλίες σχετικά με τον ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΕ έχουν καθυστερήσει, εξέφρασε ο Guy Verhofstadt 
Έντονες ανησυχίες για το γεγονός ότι οι συνομιλίες σχετικά με τον ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΕ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ στη Βρετανία μετά το Brexit έχουν καθυστερήσει, εξέφρασε σήμερα (29/11/2017) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt.
Σε επιστολή του προς τον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, ο Verhofstadt ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία πρέπει να διασφαλίσει κοινούς κανόνες μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για φυσικά σύνορα μεταξύ των δύο.
«Για να διασφαλιστεί η συνοχή και η ακεραιότητα της έννομης τάξης της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει να παραμείνει η μοναδική και αρμόδια αρχή για την ερμηνεία και την επιβολή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, κυρίως, των διατάξεων για τα δικαιώματα των πολιτών», συνέχισε ο Verhofstadt.
«Με μεγάλη ανησυχία σημειώνουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό έχουν καθυστερήσει και ότι κάποια πρόοδος έχει αντιστραφεί», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης