Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εναντίον του Trump θα καταθέσει ο πρώην σύμβουλός του Michael Flynn

Εναντίον του Trump θα καταθέσει ο πρώην σύμβουλός του Michael Flynn
Ο Trump τον κατεύθυνε να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους, θα καταθέσει ο Michael Flynn
(upd) Εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, θα καταθέσει ο Michael Flynn, όπως μεταδίδει το «ABC News», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο πρώην σύμβουλος του αμερικανού προέδρου θα τονίσει πως ο Trump τον κατεύθυνε να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Σύμφωνα με το «ABC News», ο Flynn υποσχέθηκε «να συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελία και ότι είναι έτοιμος να καταθέσει εναντίον του Trump.
Νωρίτερα, ο Flynn, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, είχε δηλώσει στην ομοσπονδιακή αστυνομία ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης.
«Μάλιστα, κύριε», απάντησε ο Flynn στον ομοσπονδιακό δικαστή της Ουάσινγκτον, όπου οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα αφού ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller του άσκησε δίωξη για «ψευδείς, φανταστικές και εσφαλμένες» δηλώσεις.
Ο Flynn είναι ο τέταρτος στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου που κατηγορείται από τον ειδικό εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Είχαν προηγηθεί, στα τέλη Οκτωβρίου, δύο στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, ο Paul Manafort και ο Richard Gates, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, ο George Papadopoulos, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI και δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές.
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Flynn είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Trump για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Sergey Kislyak, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Με βάση το κατηγορητήριο, ο Flynn έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Trump να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.
Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε σήμερα ο Flynn είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ αναγνώρισε ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το «NBC News», ο Jared Kushner, ο γαμπρός του Trump, καθοδήγησε τον Flynn να έρθει σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους γύρω στις 22 Δεκεμβρίου σχετικά με το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Ισραήλ.

Λευκός Οίκος: Η ομολογία του Flynn εμπλέκει μονάχα τον ίδιο

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η ομολογία ενοχής από τον Flynn εμπλέκει μονάχα τον ίδιο.
«Τίποτα στην ομολογία ενοχής ή στο κατηγορητήριο δεν εμπλέκει κάποιο άλλο πρόσωπο παρά τον Flynn» επισήμανε ο Ty Cobb, ένας δικηγόρος του Λευκού Οίκου.
«Οι ψευδείς καταθέσεις που αναφέρονται αντικατοπτρίζουν τις ψευδείς δηλώσεις προς τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του φέτος τον Φεβρουάριο», τόνισε ο Cobb, προσθέτοντας ότι η ομολογία ενοχής «ανοίγει τον δρόμο για την εξαγωγή άμεσων και λογικών συμπερασμάτων» από το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου που ερευνά τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης