Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Λυπηρή η επανεμφάνιση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο

ΥΠΕΞ Κίνας: Λυπηρή η επανεμφάνιση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο
Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi, τόνισε ότι το Πεκίνο διατηρεί ανοιχτή στάση σε ότι αφορά την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της Β. Κορέας
Ως «λυπηρή» χαρακτήρισε την επανεμφάνιση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, μετά από δύο μήνες σχετικής ηρεμίας που επικρατούσε στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο Wang, μιλώντας σε δημοσιογράφουν μετά την συνάντησή του με τον ομόλογό του από τη Μογγολία, τόνισε ότι η Κίνα διατηρεί ανοιχτή στάση σε ότι αφορά την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ωστόσο ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να δρουν με συμβουλευτικό τρόπο.
Τα σχόλια του κινέζουν υπουργού έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, μία μόλις εβδομάδα μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την πλευρά της Πιονγιάνγκ, ο οποίος φαίνεται ικανός να πλήξει την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, θέτοντας νές κίνδυνο για την Ουάσινγκτον.
Μάλιστα, η επιτροπή για την ειρηνική επανένωση των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου χαρακτήρε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ως «παράφρων» και τόνισε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ «ωθούν την ήδη οξυμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης