Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Ξεκίνησε σήμερα (4/12) η κοινή στρατιωτική άσκηση με τις ΗΠΑ, αντιδρά η Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Ξεκίνησε σήμερα (4/12) η κοινή στρατιωτική άσκηση με τις ΗΠΑ, αντιδρά η Β. Κορέα
Η Πιονγιάνγκ κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ότι αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, οδηγώντας την κατάσταση σε «αναζοπύρωση»
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα (4/12) οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δυο χωρών, μία εβδομάδα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυράυλου από την πελρυά της Βόρειας Κορέας.
Ειδικότερα, η κοινή άσκηση των δύο χωρών, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και φέρει την ονομασία «Vigiland Ace» θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή 230 αεροσκαφών, εκ των οποίων και έξι αμερικανικά F-22 Raptor, καθώς και περίπου 12.000 αμερικανών στρατιωτών.
Όπως ανακοίνωσε η πλευρά του αμερικανικού στρατού, στόχος των επιχειρήσεων είναι η ενίσχυση της ετοιμότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της άσκησης, οι δύο χώρες θα θα προετοιμαστούν για έναν πλήρη πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, με το πρακτορείο Yonhap να αναφέρει ότι «οι σύμμαχοι σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν προσομοιωμένες επιθέσεις σε πυρηνικούς και πυραυλικούς στόχους της Βόρειας Κορέας».
Ωστόσο, η ανακοίνωση των ασκήσεων προκάλεσε την αντίδραση της Πιονγιάνγκ, η οποία κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ότι αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, οδηγώντας την κατάσταση σε «αναζοπύρωση», καθώς και ότι «παρακλά για έναν πυρηνικό πόλεμο, διαοργανώνοντας ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πυρηνικό παιχνίδι στην κορεατική χερσόνησο».
Από την πλευρά της, η επιτροπή για την ειρηνική επανένωση των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου χαρακτήρε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ως «παράφρων» και τόνισε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ «ωθούν την ήδη οξυμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης