Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πολιτική των περικοπών κατά το 2018

ΟΠΕΚ: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πολιτική των περικοπών κατά το 2018
Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Khalid al-Falih, τόνισε ότι οι χώρες-μέλη διαθέτουν επαρκή αποθέματα ώστε να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε αιφνίδια διακοπή της συμφωνίας
Την πρόθεση του ΟΠΕΚ να παραμείνει προσηλωμένος στην τρέχουσα πολιτική των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, εξέφρασε σήμερα (4/12) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, κατά τη διάρκεια συνάντησής του που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, Rick Perry.
Ειδικότερα, ο de facto επικεφαλής του Οργανισμού, τόνισε ότι οι χώρες-μέλη θα διατηρήσουν την τρέχουσα πολιτική ακόμα και αν υπάρξει κάποια διακοπή της συμφωνίας τον Ιούνιο του 2018, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα ώστε τα μέλη του ΟΠΕΚ να ανταπικριθούν σε οποιαδήποτε αιφνίδια διακοπή της συμφωνίας.
Παράλλλα, ο σαουδάραβας υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΟΠΕΚ θα λάβει τις δικές του αποφάσεις για το σχετικό ζήτημα, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα σε αυτές τις παραμέτρους.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο υπουργών έρχεται σε μία χρονική περίοδο όπου οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ κατέγραψαν νέα άνοδο, θέτοντας περαιτέρω προβληματισμό για τον ΟΠΕΚ, στην προσπάθειά του να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Κατά την προηγούμνη εβδομάδα, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δύο, ανεβάζοντας τον συνολικά αριθμό στις 749, γεγονός που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Η επέκτασης της αμερικανικής παραγωγής και η παγκόσμια ζήτηση το 2018 παραμένουν οι βασικές πηγές αβεβαιότητας», ανέφερε η BMI Research σε σημείωμά της, προσθέτοντας ότι «ο ΟΠΕΚ θα εργαστεί περαιτέρω προκειμένου να διαχειριστεί την αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης