Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

Ν. Κορέα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
Μέσω των νέων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, η Σεούλ ευεπλπιστεί ότι η διεθνής κοινότητα θα προχωρήσει σε παράμοιες κινήσεις
Την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (11/12) η κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, στην προσπάθειά της να διακόψει την χρηματοδότηση των οπλικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, η κυβέρνησης της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι οι νέες κυρώσες αφορούν 12 άτομα και 20 οντότητες από τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα.
Μάλιστα, η Νότια Κορέα αποτελεί μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίνονται στην πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ στις 29 Νοεμβρίου μέσω νέω κυρώσεων εις βάρος της.
Όπως τονίζει η Σεούλ, μέσω των νέων κυρώσεων ευελπιστεί να παρακινήσει τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε παρόμοιες κινήσεις, κάτι το οποίο έχει ζητήσει και η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley.
Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινήσε η διήμερη άσκηση Νότιας Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας με στόχο την αντιμετώπιση πυραυλικών εκτοξεύσεων από την πλευρά της Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης