Διεθνή

ΟΠΕΚ: Τον Ιούνιο 2018 θα συζητήσουμε την στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία για τις περικοπές

ΟΠΕΚ: Τον Ιούνιο 2018 θα συζητήσουμε την στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία για τις περικοπές
Ο υπουργός Ενέργειας των Η.Α.Ε. Suhail Al Mazrouei τόνισε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία μπορούν να προγραμματίσουν νωρίτερα την έξοδο από αυτήν, εάν η αγορά έχει βελτιωθεί
Την πιθανή πρόωρη έξοδο από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να συζητήσουν τον Ιούνιο του 2018 οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/12) ο υπουργός Ενέργριας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei.
Ειδικότερα, ο Al Mazrouei τόνισε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ έχει συμβάλλει στην επανεξισορρόπηση της αγοράς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα υπέρογκα αποθέματα για τα οποία θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά ώστε να εξαλειφθούν.
«Θα συναντηθούμε τον Ιούνιο και ευελπιστούμε ότι η αγορά θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση για εμάς ώστε να συναντηθούμε και να ανακοινώσουμε μία στρατηγική εξόδου», σημείωσε ο υπουργών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά θα ανακάμψει το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα των περικοπών και της αυξανόμενης ζήτησης», τόνισε ο Al Mazrouei, προσθέτοντας παράλληλα ότι η παγκόσμια οικονομία επεκτείνεται.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αυξημένων επενδύσεων στον ενεργειακό κλάδο κατά το τρέχον έτος, οι οποίες είναι σημαντικές, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν ιδαιίτερα υποτονικές.
Σημειώνεται ότι χθες (10/12) ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Issam Almarzooq, τόνισε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία ενδέχεται να τερματίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους πριν από το 2019, γεγονός που θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ιουνίου.
«Έχουμε ακόμα ένα ολόκληρο έτος στη συμφωνία, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να τερματιστεί πριν από το 2019, εάν υπάρξει εξισορρόπηση στην αγορά μέχρι τον Ιούνιο», σημείωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.
«Υπάρχει πίεση από τη Ρωσία για έξοδο από τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό», συνέχισε.
Ωστόσο, ο ιρακινός ομόλογός του, Jabbar al-Luaibi, τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς για να υποθέσουμε», τι θα αποφασίσει τον Ιούνιο ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι στο θέμα της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης