Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Η απομονωτική πολιτική των ΗΠΑ είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας

Guterres (ΟΗΕ): Η απομονωτική πολιτική των ΗΠΑ είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε την Ουάσινγκτον να λειτουργεί σε συμφωνία «με μία παγκόσμια νοοτροπία»
Τη θέση ότι η τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ είναι επιζήμια για αμερικανικά συμφέροντα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, βασιζόμενος στο σύνθημα του προέδρου Donald Trump, «Πρώτα η Αμερική».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΗΕ, η όλη ιδέα πίσω από το σχετικό σύνθημα βασίζεται στην πεποίθηση ότι «τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού προστατεύονται καλύτερα από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας και ότι οι διεθνείς οργανισμοί δε συμβάλλουν πολύ σε αυτό», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια».
«Οι ΗΠΑ είναι υπερβολικά μεγάλη και σημαντική χώρα για να μπορεί να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις» υπογράμμισε ο Guterres, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι τα παγκόσμια τεκτενόμενα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα τεκτονόμενα στις ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να λειτουργούν σύμφωνα με μία παγκόσμια νοοτροπία, επέμεινε ο Guterres, παρά το γεγονός ότι κατά το πρώτο έτος της θητείας του, ο Donald Trump ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού, καθώς και την πρόθεσή του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την UNESCO.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στα παγκόσμια δρόμενα, όπως τις ενέργειες για το κλίμα, το μετανασευτικό κλίμα αλλά και την αντιμετώπιση κρίσεων σε περιοχές όπως η Συρία και η Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι ο ρόλο των ΗΠΑ «είναι εξαιρετικά σημαντικός για να βρεθούν λύσεις».
«Η αρνητική αντίληψη απέναντι στους διεθνείς θεσμούς και τις παγκόσμιες συμφωνίες δεν είναι μόνο επιζήμια για τα αμερκανικά συμφέροντα, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει και στη μείωση της επιρροής της χώρας παγκοσμίως», καταλήγει ο Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης