Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης με την AT&T για την εξαγορά της Time Warner

ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης με την AT&T για την εξαγορά της Time Warner
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να αποσυρθεί η AT&T, ιδιοκτήτρια της DirecTV, από την εξαγορά τηςTime Warner
Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και η AT&T πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς συνομιλίες σχετικά με την προσφορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης για να εξαγοράσει την κινηματογραφική εταιρεία Time Warner, ανέφεραν οι δύο πλευρές σε δικαστήριο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να αποσυρθεί η AT&T, ιδιοκτήτρια της DirecTV, από την εξαγορά τηςTime Warner για 85 δισ. δολάρια, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να αυξήσει τις τιμές για τους συνδρομητές της συνδρομητικής τηλεόρασης και να παρεμποδίσει την ανάπτυξη βίντεο στο διαδίκτυο .
Η δίκη πρόκειται να αρχίσει στις 19 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την κατάθεση.
Οι δύο πλευρές σημείωσαν στην κατάθεση, ότι υπήρξαν ανεπιτυχείς συζητήσεις διευθέτησης.
"Όλες οι πλευρές έχουν εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις καλής πίστης, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν το θέμα", ανέφερε η δήλωση.
Σε μία προσπάθεια να συμβάλουν στην επίτευξη συμφωνίας, η AT&T και η Time Warner προσφέρθηκαν τον περασμένο μήνα να χρησιμοποιήσουν όρους αδειοδότησης, που θα απαγορεύουν στη μονάδα Turner της Time Warner να αλλάξει τους όρους συμφωνίας σε οποιονδήποτε διανομέα για επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να μην φθάσουν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης