Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wiwo: Υπέρ μίας «προληπτικής γραμμής στήριξης» τάσσεται η Τράπεζα της Ελλάδος

Wiwo: Υπέρ μίας «προληπτικής γραμμής στήριξης» τάσσεται η Τράπεζα της Ελλάδος
Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ζητά, μεταξύ άλλων, η ΤτΕ
Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschafts Woche.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα η ΤτΕ στην έκθεσή της υπογραμμίζει ότι οι δανειστές επιθυμούν να καταστεί ξεκάθαρο εάν η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μία προληπτική γραμμή στήριξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Προστίθεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την άποψη ότι επιθυμεί μία «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορεί από τον Αύγουστο του 2018 και μετά να χρηματοδοτείται μόνη της μέσω των αγορών.
Όμως η ΤτΕ, συνεχίζει το δημοσίευμα, τάσσεται υπέρ της ύπαρξης μίας «προληπτικής γραμμής στήριξης», η οποία θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη χώρα και θα οδηγούσε χαμηλότερα τα επιτόκια δανεισμού.
«Προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεσοπρόθεσμα είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξει ξεκαθάρισμα της στήριξης που μπορεί να λάβει η ελληνική οικονομία μετά το πέρας του προγράμματος», τονίζεται στην έκθεση της ΤτΕ.
Παράλληλα, τονίζει το Wiwo, η ΤτΕ υποστηρίζει ότι είναι «απόλυτα αναγκαίο» η Ελλάδα να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις και να προετοιμαστεί για την έξοδο από το πρόγραμμα  με τον ορθό τρόπο.
Επιπρόσθετα εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα φθάσει στο 1,6%, το 2018 θα ενισχυθεί στο 2,4% και το 2019 θα φθάσει στο 2,5%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης