Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 56,3 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 56,3 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα για τον μεταποιητικό κλάδο της Μεγάλης Βρετανίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/1) η Markit, με τον σχετικό δείκτη ωστόσο να συνεχίζει να επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 56,3 μονάδες, έναντι 58,2 μονάδων τον Νοέμβριο του 2017, γεγονός που είχε αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 51 μηνών.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 58 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Οι υποδείκτες της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης κατέγραψαν και οι τρεις επιβράδυνση, διατηρώντας παρ' όλα αυτά ρυθμούς σταθερής ανάπτυξης, μετά από την περίοδο αναταράξεων που έφερε στη χώρα το Brexit.
«Η μεταποιητική δραστηριότητα της Μεγάλης Βρετανίας ολοκλήρωσε το 2017 με θετικό πρόσημο», σχολίασε ο διευθυντής ερευνών της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας παράλληλα ότι παρά τη μετριοπαθή ανάπτυξη στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες, οι ρυθμοί ανόδου παρέμειναν κατά πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με το μέσο όρο.
«Ο κλάδος διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τη σταθερή ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο του 2017», καταλήγει ο Dobson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης