Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι Ρώσοι και ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης

tags :
CNN: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι Ρώσοι και ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης
H Τουρκία ενημέρωσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τις προθέσεις της στη βόρεια Συρία
Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής ανοίγει ακόμη ένα μέτωπο στην επταετή συριακή διαμάχη, με το ρίσκο να δοθεί «ανάσα» στο Ισλαμικό Κράτος να ελλοχεύει, σχολιάζει το CNN.
Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία από τους «τρομοκράτες» του κουρδικού YPG - παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους καθώς τους θεωρούν συμμάχους τους στον πόλεμο κατά του ISIS.
Στην πραγματικότητα, ένας μέλος του ΝΑΤΟ προσπαθεί να καταβάλει μια ομάδα που έχει εκπαιδευτεί και έχει οπλιστεί από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.
H Τουρκία ενημέρωσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τις προθέσεις της και δεν λείπουν οι αναλυτές που εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία με τους Ρώσους.
Η Άγκυρα προσβλέπει στη βοήθεια της Μόσχας στην επαρχία Ιντλίμπ, με αντάλλαγμα την ελεύθερη πρόσβαση στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.
Είναι ενδεικτικό ότι πριν από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, η Ρωσία απέσυρε τη μέτρια στρατιωτική της παρουσία, τονίζει το CNN.
Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι του YPG κατηγορούν τους Ρώσους για προδοσία.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θεωρούν υπεύθυνη τη Ρωσία για τις τουρκικές επιθέσεις και για τη σφαγή αμάχων.
«Πλέον όλα εξαρτώνται από την έκταση που θα λάβουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων.
Εάν ο στόχος είναι η δημιουργία μιας περιορισμένης ζώνης κατά μήκος των συνόρων, η σύγκρουση μπορεί να περιοριστεί.
Αλλά αν η Τουρκία θελήσει να καταλάβει την πόλη του Αφρίν και αναπτύξει ένα δεύτερο μέτωπο για την πόλη Μαντζίπ, τότε θα προκύψει ένας δεύτερος πόλεμος εντός της συριακής σύγκρουσης», υπογραμμίζει το δημοσίευμα του CNN.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης