Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Οι μισθοί στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να αυξηθούν εντός του 2018

Carney (BoE): Οι μισθοί στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να αυξηθούν εντός του 2018
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας εκτιμά ότι οι πληθωριστικές πιέσεις από την απότομη πτώση της στερλίνας θα παραμείνουν για μερικά χρόνια
Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αναζοπύρωση στην αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών στη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, μετά από μία μακρά περίοδο συμπίεσης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Carney ενώπιον της βρετανικής Βουλής, υπάρχουν ενδείξεις ότι η άνοδος των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία σταθεροποιείται, καθώς η αγορά εργασίας της χώρας ενισχύεται.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις από την απότομη πτώση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2017 είναι πιθανό να παραμείενι για μερικά χρόνια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιδράσεων έχει πιθανότατα περάσει.
«Υπάρχει μία προοπτική επιστροφής στην αύξηση του πραγματικού εισοδήματος αργότερα εντός του τρέχοντος έτος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας.
Τον περαμσένο Νοέμβριο, η Bank of England αύξηση τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων κατά τα επόμενα τρία χρόνια.
Ωστόσο, τα σχόλια του Carney υποδεικνύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με τις επόμενες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της χώρας να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης