Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Σε επτά εβδομάδες θα έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ η μεταβατική περίοδος για το Brexit

May: Σε επτά εβδομάδες θα έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ η μεταβατική περίοδος για το Brexit
Σε επτά εβδομάδες θα έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ η μεταβατική περίοδος για το Brexit, δήλωσε ηTheresa May


Σε επτά εβδομάδες θα έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ η μεταβατική περίοδος για το Brexit, δήλωσε σήμερα (02/02/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
Η ΕΕ έχει προσφέρει στη Βρετανία μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών μετά το Brexit, μέχρι το τέλος του 2020, στη διάρκεια της οποίας θα διατηρήσει το «status quo» της συμμετοχής της στο μπλοκ αλλά δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.
Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να καταλήξουν σε μια μεταβατική συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η οποία θα αποτελέσει μέρος της τελικής συνθήκης απόσυρσης από την ΕΕ που θα συμφωνηθεί αργότερα φέτος.
«Σε επτά εβδομάδες, θα έχουμε συμφωνία με την ΕΕ, αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουν αναφέρει για την περίοδο εφαρμογής», δήλωσε η May στο «BBC», στο πλαίσιο συνέντευξής της που παραχώρησε από την Κίνα.
«Αυτό που ψήφισε ο βρετανός λαός είναι να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των χρημάτων μας, των συνόρων μας και των νόμων μας και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», δήλωσε η May για το Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης