Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Η Κεντρική Τράπεζα συνεργάζεται με την Ripple για την χρήση blockchain τεχνολογίας

Σαουδική Αραβία: Η Κεντρική Τράπεζα συνεργάζεται με την Ripple για την χρήση blockchain τεχνολογίας
Η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Ripple
Η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Ripple με έδρα τις ΗΠΑ, για να βοηθήσει τις τράπεζες να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας το blockchain λογισμικό της, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές του Κόλπου αρχίζουν να διερευνούν νέες μορφές χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας.
Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους που θα ξεκινήσει από μία κεντρική τράπεζα, επιτρέποντας στις τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας να χρησιμοποιούν το λογισμικό της Ripple, για να εξοφλούν άμεσα πληρωμές που αποστέλλονται προς και από τη χώρα, όπως ανέφερε η εταιρεία αργά την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.
Αυτό θα επιτρέψει στις τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας να πραγματοποιούν ταχύτερες, φθηνότερες και διαφανέστερες διασυνοριακές συναλλαγές, δήλωσε η Ripple, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα παρέχει εκπαίδευση σε τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα.
Οι περισσότερες ρυθμιστικές αρχές του Κόλπου εξέφρασαν προβληματισμό σχετικά με την Fintech και το 2017 η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε τους πολίτες για τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, επειδή ήταν έξω από την κανονιστική εμβέλεια της τράπεζας.
Όμως το Μπαχρέιν, που επιθυμεί να ενισχύσει τον ρόλο του ως περιφερειακού χρηματοπιστωτικού κέντρου, έχει διερευνήσει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων τους τελευταίους μήνες και οι ρυθμιστικές αρχές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του Κόλπου έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα.
Η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζεται με την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να εκδώσει ένα ψηφιακό νόμισμα που θα γίνει δεκτό στις διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης των κεντρικών τραπεζών των ΗΑΕ Mubarak Rashed al-Mansouri τον Δεκέμβριο 2017.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ρυθμιστικός φορέας του διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου του Αμπού Ντάμπι, δήλωσε ότι μπορεί να δημιουργήσει κανόνες για συναλλαγές που πραγματοποιούνται με εικονικά νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης