Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα State Department προς Τουρκία: Συμμορφωθείτε με το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Μήνυμα State Department προς Τουρκία: Συμμορφωθείτε με το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία
Να προβεί σε άμεση αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στη Συρία καλούν την Τουρκία οι ΗΠΑ
Να συμμορφωθεί με το πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ και να προχωρήσει στην άμεση αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στο Αφρίν στη Συρία καλεί την Τουρκία το State Departmnent.
«Ενθαρρύνω την Τουρκία να διαβάσει αυτό το ψήφισμα, το ομόφωνα συμφωνημένο ψήφισμα του Σαββάτου.
Αν κάποιος κοιτάξει τον χάρτη θα διαπιστώσει πως το Αφρίν βρίσκεται εντός της Σύριας» υποστήριξε η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, υπονοώντας έτσι ότι η συγκεκριμένη περιοχή συμπεριλαμβάνεται στην προσωρινή ανακωχή που προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Απόφαση 2401, που εγκρίθηκε ομόφωνα το Σάββατο από τα δεκαπέντε κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλεί να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες σε όλη την επικράτεια της Συρίας.
Το ψήφισμα αφήνει ωστόσο περιθώριο για την συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καθώς δεν προβλέπει κατάπαυση του πυρός για τις επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων τζιχαντιστικών ομάδων και οργανώσεων (Ισλαμικό Κράτος , Αλ Κάιντα/Αλ Νούσρα).
Οι εν λόγω «οντότητες» ορίζονται από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας και για τον λόγο αυτό η Nauert έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι εξαιρέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας για την περίπτωση του Αφρίν.
«Πιστεύω ότι το ψήφισμα ήταν σαφές με την ονομασία των ομάδων που θεωρούνται απαλλαγμένες από την κατάπαυση του πυρός» τόνισε η εκπρόσωπος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης