Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 15 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2018 - Στις 58,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 15 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2018 - Στις 58,2 μονάδες ο PMI
Η πραγωγή του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Δεκέμβριο του 2016
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχείς της Markit, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,2 μονάδες, έναντι 60,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα ιστορικά υψηλά του Δεκεμβρίου του 2017.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Δεκέμβριο του 2016, με τους τρεις βασικούς υποδείκτες, των καταναλωτών, των ενδιάμεσων αγαθών και των επενδύσεων, να καταγράφουν πτώση.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες, αν και παρέμειναν πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίτων 16 μηνών, ενώ μέσω περιορισμένης ζήτησης από τις χώρες του εξωτερικού.
Ωστόσο, ο κλάδος παρέμεινε σε θετικό έδαφος αναφορικά με το κομμάτι της στελέχωσης, καθώς ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν ένας από τους υψηλότερους από το 2011.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, εν μέσω αμφισβήτισης για το κατά πόσο η ζήτηση θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα.
«Αν και ο μεταποιητικός κλάδος παραμένει σε υψηλά επίπεδα μα βάση τα ιστορικά πρότυπα, η τρίση συνεχόμενη πτώση του δείκτη PMI σηματοδοτεί την επιβράδυνση της δυναμικής στις επιχειρήσεις της χώρας», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη της παραγωγής και των νέων παραγγελιών έχει μετριαστεί μέχρι στιγμής το 2018, και οι ρυθμοί επέκτασης του Μαρτίου ήταν μειωμένοι κατά το ήμιση σε σύγκριση με τα τέλη του 2017».
«Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου εξακολουθούν να αναμένουν η ανάπτυξη να συνεχιστεί για το 2018, ωστόσο ο ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων μηνών δεν ήταν βιώσιμος και είναι πιθανό να δούμε μία πιο σταθερή ανάκαμψη κατά το υπόλοιπο έτος», καταλήγει ο Smith.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης