Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch για Βραζιλία: Η φυλάκιση του Lula δημιουργεί περισσότερο χάος στο ήδη βεβαρυμένο πολιτικό σκηνικό

Fitch για Βραζιλία: Η φυλάκιση του Lula δημιουργεί περισσότερο χάος στο ήδη βεβαρυμένο πολιτικό σκηνικό
Η φυλάκιση του Lula ήρθε 6 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν φαβορί για την προεδρία
Την θέση ότι η δικαστική απόφαση για την φυλάκιση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva περιπλέκει ακόμα περισσότερο το βεβαρυμένο πολιτικό σκηνικό στην χώρα διατυπώνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Rafael Guedes, διευθυντής του παραρτήματος της Fitch Ratings στη Βραζιλία, υποστηρίζει ότι η διαταγή που εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής να οδηγηθεί στη φυλακή ο Lula έως σήμερα το απόγευμα θα προσθέσει ακόμα περισσότερο χάος στο ήδη πυρετικό πολιτικό σκηνικό στη χώρα.
Η διαταγή που εξέδωσε ο δικαστής «στρέφει ακόμη περισσότερο τον προβολέα» Lula υπογράμμισε ο Guedes.
Σημειώνεται ότι η φυλάκιση του Lula έρχεται 6 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, για τις οποίες ο Lula ήθελε να βάλει υποψηφιότητα.
Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι πρώτος σε ψήφους για το προεδρικό αξίωμα της Βραζιλίας αλλά πλέον και μετά τη δικαστική απόφαση που ορίζει ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή της κάθειρξης των 12 χρόνων, το σκηνικό περιπλέκεται επικίνδυνα.
Ο Lula έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος, αν και ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης