Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ήπια επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,2% στο α’ 3μηνο του 2018 «βλέπει» η κεντρική τράπεζα

Ιταλία: Ήπια επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,2% στο α’ 3μηνο του 2018 «βλέπει» η κεντρική τράπεζα
Επιβράδυνση έχουν σημειώσει πιθανότατα η οικονομική ανάπτυξη και η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας κατά το α’ τρίμηνο του 2018, προειδοποίησε η κεντρική τράπεζα της χώρας 
Επιβράδυνση έχουν σημειώσει πιθανότατα η οικονομική ανάπτυξη και η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας κατά το α’ τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με τα τέλη του 2017, προειδοποίησε σήμερα (13/4/2018) η κεντρική τράπεζα της χώρας.
«Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το ΑΕΠ συνέχισε πιθανότατα να επεκτείνεται, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε η Bank of Italy στο τελευταίο οικονομικό της δελτίο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο, η οικονομία της Ιταλίας, της τρίτης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη, πιθανότατα αναπτύχθηκε κατά 0,2% στο α’ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, έναντι ανάπτυξης 0,3% του δ’ τριμήνου του 2017.
Η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, μετά την αύξηση κατά 0,9% που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
Σημειώνεται ότι το ιταλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,5% πέρυσι και η προσωρινή κυβέρνηση του Paolo Gentiloni προβλέπει τον ίδιο ρυθμό αύξησης για το 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης