Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοκρατικοί: Κατέθεσαν μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Trump και WikiLeaks για συνωμοσία

Δημοκρατικοί: Κατέθεσαν μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Trump και WikiLeaks για συνωμοσία
Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Trump και WikiLeaks για συνωμοσία κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί
Το Δημοκρατικό κόμμα κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Ρωσία, στην προεκλογική εκστρατεία του D. Trump Τραμπ και στον ιστότοπο WikiLeaks, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των Αμερικανικών εκλογών του 2016, σύμφωνα με τη δικογραφία.
Το κόμμα υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Trump συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας για να πλήξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών προς τον Trump χακάροντας τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογραμμίζεται σε δικαστικά έγγραφα.
Στη μήνυση κατονομάζονται ως εναγόμενοι επίσης ο D. Trump Junior, ο πολιτικός σύμβουλος του Trump, R. Stone και ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, T. Kousner.
Σύμφωνα με την αγωγή η εκστρατεία Trump "δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τη βοήθεια της Ρωσίας" στις εκλογές του 2016.
"Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2016, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επαίσχυντη επίθεση ενάντια στην αμερικανική δημοκρατία", τονίζεται.
"Η Ρωσία, τότε, χρησιμοποίησε... πληροφορίες που έκλεψε για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα: να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, να δυσφημίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και να στηρίξει την εκστρατεία του D. Trump Junior, οι πολιτικές του οποίου θα ήταν προς όφελος του Κρεμλίνου".
Ο Trump επανειλημμένα έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.
Η Μόσχα αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή.
Η αγωγή φαίνεται πιθανό να βοηθήσει να διατηρήσει στο φως της δημοσιότητας το θέμα της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και την πιθανή σύμπραξη Ρωσίας και εκστρατείας Trump.
Και τις δύο υποθέσεις ερευνά ο ειδικός εισαγγελέας R. Miouller.
Μέσα από την νομική διαδικασία, οι δικηγόροι του Δημοκρατικού Κόμματος μπορούν να αναγκάσουν τους κατηγορουμένους να προσκομίσουν έγγραφα που σχετίζονται με την κατηγορία της σύμπραξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης