Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 8 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάιο του 2018 - Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε υψηλά 8 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάιο του 2018 - Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας παρέμεινε σε πορεία ανάπτυξης για 22ο συνεχόμενο μήνα
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων οκτών μηνών επεκτάθηκε ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας για τον Μάιο του 2018, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ παράλληλα υπβάθμισε τις ανησυχίες που είχαν προκύψει από τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της κινεζικής κυβέρνησης ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων των προηγούμενο μήνα, παραμένοντας σε πορεία ανάπτυξης για 22ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή επιβράδυνση του δείκτη στις 51,3 μονάδες.
Η επιτάχυνση του μεταποιητικού κλάδου άμβλυνε τις ανησυχίες που είχαν προκείψει σχετικά με μία ενδεχόμενη απώλειες της δυναμικής της κινεζικής οικονομίας, καθώς οι αξιωματούχοι της χώρας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να λύσουν τις εμπορικές διαφορές των δύο χωρών.
Παράλληλα, η ζήτηση από το εξωτερικό αποδείχθηκε καλύτερη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με ορισμένους να ανλυτές να εκτιμούν ότι ορισμένες κινεζικές εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους ταχύτερα, προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενες εμπορικές τριβές με τις ΗΠΑ κατά το ερχόμενο διάστημα.
Ωστόσο, αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κινεζική οικονομία θα δεχθεί πιέσεις κατά τους επόμενους μήνες, αμφισβητώντας το κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει ο μεταποιητικός κλάδος τη δυναμική του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης